How may wehelp you?

you have any questions about how to place an order online,you may reach us by chat ,phone,or email, Checking on or der status? You can sign in and check status in My Orders.

 • (888)7801885
 • service@eyecedar.com
 • Livechatt

FAQ

 • Beställning
 • Ramar
 • Linser
 • Recept
 • Betalning
 • Försändelse
 • Återge
 • Presentkort
 • Butikspoäng
 • Beställning
 • Hur man köper glasögon på nätet?

  Välj dina ramar

  Det första steget när du beställer glasögon online är att välja ram.

  Form: Välj något som kompletterar din stil och dina egenskaper, oavsett om det är rektangulära, aviatorglasögon, runda glasögon eller kattögon.

  Storlek: Storleken på referensramen väljer den stil som passar din ansiktsform, t.ex. liten, medium, stor osv.

  Tips: Hur köper du glasögon online som passar? Om du inte är säker på vad som passar dig kan du använda den virtuella provningen för att prova bågar tills du hittar den perfekta. Vår virtuella provning ber dig att ladda upp din bild så att vi kan visa dig online hur varje ram du väljer kommer att se ut i ditt ansikte.

  Färg: Det beror på dina personliga preferenser. De flesta ramar har flera färgalternativ.

  Välj din typ av lins

  Om ramvalet har mycket att göra med stilistiska preferenser är linserna den mer funktionella aspekten av dina nya glasögon. Kort sagt, vad behöver du dem till?

  Receptbelagda eller receptfria läkemedel:

  Valet här är ganska enkelt, oavsett om du köper glasögon eller solglasögon måste du välja mellan att köpa receptbelagda glasögon online eller att köpa receptfria glasögon (även kallade plano).

  Typ av förskrivning:

  Vad behöver du dina glasögon till? Läsning (Near-Vision-linser), körning (Single-Vision-linser) eller båda (progressiva eller bifokala). Innan vi går vidare ska du lämna ditt recept, antingen genom att fylla i det online, ladda upp det eller skicka det senare via e-post.

  Slutför din beställning

  När du har bestämt dig för linser är det enda som återstår att slutföra din beställning och voilà, du är klar. Dina nya glasögon kommer att anlända till din dörr på nolltid. Vi meddelar dig också om din beställning varje steg på vägen via e-post: Du får veta när dina glasögon är i produktion, när de skickas osv.

 • Hur lång tid tar det att skicka min beställning?

  Standardbeställningar skickas inom en arbetsdag efter att betalningen har slutförts (om du behöver anpassa ett speciellt och komplext recept, vänligen kontakta vår kundtjänst via e-post eller telefon för att bestämma den planerade färdigställningstiden).

 • Hur lång tid tar det att få min beställning?

  USA / Kanada

  Expressleverans: Levereras inom 5-7 dagar.

  Standardfrakt: Anländer inom 8-10 dagar.

  Europeiska unionen

  Expressleverans: Levereras inom 4-6 dagar.

  Standardfrakt: Anländer inom 6-8 dagar.

  Australien och Nya Zeeland

  Expressleverans: Levereras inom 4-6 dagar.

  Standardfrakt: Anländer inom 6-8 dagar.

 • Hur spårar jag mitt paket?

  Du kommer att få ett e-postmeddelande med en bekräftelse på att du har skickat varan, som innehåller ett spårningsnummer och en spårningslänk för din specifika avsändare. Du kan ange fraktsedelnumret på sidan för orderspårning.

 • Kan jag avbryta min beställning?

  Vi erbjuder avbokningar inom de första 24 timmarna efter att du har lagt din beställning för en fullständig återbetalning till den ursprungliga betalningsmetoden. Om beställningen avbryts efter 24 timmar kan en avgift på 50 % debiteras. Om beställningen redan är i transit kan du inte avbryta beställningen.

 • Finns det ett enkelt sätt att beställa om ett par som jag har köpt tidigare?

  Ja! Logga in på ditt konto och titta på den tidigare beställningen. Om ramen är tillgänglig för närvarande kommer du att se ordet Reorder bredvid ordernumret. Klicka på Beställ på nytt och exakt samma par glasögon kommer att finnas i din kundvagn.

 • Ramar
 • Hur kan jag välja rätt ram?

  Använd först Virtual Try-On för att testa vilken ramform som passar dig bäst. Jämför sedan dina nuvarande glasögon med ramarnas mått med ramstorlek på vår webbplats. Detta bör ge dig en bra känsla. Vanligtvis hittar du en serie siffror på insidan av ramen, något som liknar 52.17.140, till exempel. Dessa siffror står för respektive linsbredd, bryggbredd och tempelarmlängd.

 • Vilket rammaterial är rätt för mig?

  Det beror på vilka funktioner du vill ha. Följande kategorier kan hjälpa dig att fatta ditt beslut:

  Vikt: Om du vill ha en superlätt ram ska du välja en som väger 15 gram eller mindre. Titanramar är i allmänhet mycket lätta.

  Material: Du kan välja mellan metall eller plast. Metall tenderar att vara lättare. Plastramar tenderar att vara mer hållbara.

  Flexibilitet: Det här är en bra egenskap för sportglasögon.

  Färg: Plastbågar tenderar att finnas i fler färgalternativ, särskilt acetatplast.

  Hypoallergen: Bågar av rostfritt stål, titan och acetat är allergivänliga.

 • Kan jag beställa bågar utan linser?

  Ja! Om du väljer Endast ram och lägger till i varukorgen betalar du bara för ramen. Många ramar levereras fortfarande med hållarlinser (inte av optisk lins-kvalitet) för att bevara ramens integritet under transporten. De kan avlägsnas om så önskas.

 • Jag har inget recept, jag vill bara ha ramarna. Kan jag få receptfria linser som passar in i bågarna?

  Absolut, på sidan med linser klickar du på No prescription" för linsentyp så skickar vi dig ramarna med linser som inte är receptbelagda."

 • Vad betyder de siffror som är tryckta på min ram?

  Ramarna har en serie nummer som är tryckta på insidan av tinningbågen (den del som går bakom örat). De första siffrorna är vanligtvis tillverkarens stilnummer och en färgkod. Men längre ner på tempelarmen kan det finnas viktiga nummer som hänvisar till ramens dimensioner. Dessa siffror är måttet, i millimeter, på linsbredden, näsbryggans bredd och tempelarmens längd. Ofta är linsbredden och näsbryggans bredd tvåsiffriga siffror som skiljs åt av en fyrkant, och tempelarmlängden är en tresiffrig siffra framför eller bakom de andra. Om du känner till dessa siffror kan det hjälpa dig att välja en båge som är likadan i storlek när du handlar.

 • Linser
 • Vilken linsfärg är rätt för mig?

  Vill du ha tonade solglasögon?

  - Vi erbjuder 2 solglasögonfärger: Grå och brun.

  Vill du ha en ljusare eller mer färgglad färg för att förbättra utseendet på dina vardagsglasögon?

  - Vi erbjuder modefärger i grått och brunt.

 • Vad är polariserade linser?

  En polariserad lins är en solglasögonlins som kraftigt minskar bländningen från ljus som polariseras horisontellt, dvs. ljus som reflekteras av horisontella ytor, t.ex. en vit trottoar, en vit sandstrand, snö eller solljus som reflekteras på vatten.

 • Vad är blå ljusblockerande linser?

  Ett speciellt material som kan filtrera blått ljus läggs till materialet i de blå ljusblockerande linserna, vilket effektivt kan filtrera det skadliga blå ljuset från dator- och mobiltelefonskärmar och blockera skador på ögonen orsakade av blått ljus. Ögonskyddets roll när man använder skärmarna i dessa elektroniska produkter.

 • Vad är fotokroma linser?

  Fotokroma linser är specialbehandlade för att bli mörka när de utsätts för UV-ljus. När linserna är borta från solljuset blir de klara igen. Vi har fotokromiska linser för våra 1,57-, 1,61- och 1,67-linser, både för enkelglasögon och progressiva glasögon.

 • Vad är linserna tillverkade av?

  Vi använder lätta CR39-linser och polykarbonatlinser. Vi erbjuder tunnare" (1

 • Säljer ni receptbelagda solglasögon och andra färgade linser?

  Vi har ett stort utbud av färgade linser och våra receptbelagda solglasögon har en mörk färg - som alla vanliga solglasögon. Vi erbjuder även övergångslinser, som är klara i vardagliga normalbelysta förhållanden men vars toning blir mörk i starkare solljus. Övergångslinser har också ett 100 % UV-filter. Alla dessa alternativ är tillgängliga på vårt beställningsformulär.

 • Recept
 • Vad är mitt pupillära avstånd (PD) och hur får jag det mätt?

  Hur du mäter ditt pupillavstånd

  Vad är PD?

  PD står för pupillavstånd, vilket är avståndet från mitten av en pupill till mitten av en annan pupill. PD är en viktig faktor. Den talar om var du ser genom glasögonlinsen. Detta är särskilt viktigt för personer med höga recept, eftersom det är en av de viktiga parametrarna för linsrecept.

  Du kan vanligtvis hitta PD på receptbelagda läkemedel. I allmänhet är antalet PD hos vuxna konstant under hela året, med ett genomsnittligt PD-intervall på 57-72 mm.

  Det finns tre sätt att visa PD-värdet:

  1. Binokulär PD representeras av en enda siffra, t.ex. '62', vilket betyder det totala avståndet mellan dina pupiller. Detta är det vanliga sättet att skriva.

  2. Monokulär PD avser avståndet från näsryggen till pupillerna på båda sidor. Det markeras som två siffror runt 30 mm, till exempel 31 och 32.

  3. PD är märkt som två värden '62/59'. 62 är din distans-PD, som kan användas när du behöver enögda distansglasögon, bifokala glasögon och progressiva glasögon. 59 är din läs-PD, som endast kan användas när du behöver monokulära läsglasögon. (Läs-PD är vanligtvis 3 mm mindre än distans-PD, eftersom ögonen kommer att vara nära varandra när man läser).

  Hur mäter man PD?

  Du kan enkelt mäta PD hemma, särskilt när du är tillsammans med vänner eller familj. Om du har glasögon, ta av dem och titta på 10 till 20 fot avstånd.

  Be hjälparen att placera linjalen på dina ögon och placera nollan i mitten av den högra pupillen. Läs av det uppmätta värdet. Siffran direkt ovanför den vänstra pupillen är PD. Upprepa mätningen flera gånger för att säkerställa att värdet är mer exakt.

  Kan jag mäta PD själv?

  Det är lätt att mäta PD-värdet själv, allt du behöver är en PD-linjal och en spegel.

  1. Vik PD-linjalen så att den sida som är markerad med använd spegel" är utåtriktad."

  2. Ställ dig ungefär 20 cm från spegeln.

  3. Placera linjalen ovanför ögonen och håll nollan på vänster pupill.

  4. Stäng vänster öga och öppna höger öga när du tittar rakt, siffran uppe till höger är din PD.

 • Hur får jag ett recept?

  Vi utför inga ögonundersökningar och skriver inte ut recept på glasögon. Besök din ögonläkare eller optiker för att få både en ögonundersökning och ett recept. De bör ge dig en skriftlig kopia av ditt recept innan du åker, men du kan alltid be om en om de inte gör det. Be också din läkare att mäta och registrera ditt pupillära avstånd (eller PD) på ditt recept. Din PD är avståndet mellan dina två pupiller mätt i millimeter (t.ex. 60). Din PD ingår inte alltid i ditt glasögonrecept, men det är mycket användbart för oss att ha när vi tillverkar dina glasögon för att se till att de passar dig perfekt.

 • Vad behöver jag för att beställa receptbelagda glasögon?

  För att köpa ett par receptbelagda glasögon behöver du bara ditt recept. Vi rekommenderar också att du anger ditt pupillära avstånd (eller PD) . Vi kommer att följa upp dig via e-post om vi har några frågor om din beställning eller om vi behöver ytterligare receptinformation.

 • Hur läser jag mitt recept?

  På ett typiskt recept ser du två uppsättningar rader. Oftast är den övre delen för ditt OD- eller högra öga medan den nedre delen är för ditt OS- eller vänstra öga.

  För korrigeringar som endast är avlästa bör det alltid finnas ett värde under sfären och oftast är det positivt. Om det finns ett värde under Near Vision (N.V., N.V.O.) ska du ange effekten i den nedre halvan av formuläret och lämna ADD-värdet tomt eller (0

  För astigmatismkorrigering, observera att Cylinder (CYL) och Axis alltid tillhandahålls tillsammans. För varje värde för Cylinder ska det alltid finnas ett värde för Axis. Vissa läkare använder positiv (+) cylinder och andra använder negativ (-) cylinder, det är en stor skillnad mellan de två så var noga med de positiva och negativa tecknen. Om du inte har någon astigmatismkorrigering kan läkarna låta det vara tomt eller helt enkelt SPH eller DS, vilket betyder Sphere eller Diopters Sphere. Axis ska vara från 1-180 grader, om du ser ett värde som 5" under axis är detta också detsamma som "005" eller "5 grader". Det ska alltid vara ett helt tal och det ska inte finnas någon decimalpunkt på axeln."

  För Bifokalglasögon, progressiva linser, kontrollera med din ögonläkare om tillägget är för Bifokalglasögon, progressiva För det mesta är tillägget för progressiva linser 0,25 högre än tillägget för Bifokalglasögon, jämfört med tillägget för Bifokalglasögon, så kontrollera det. En indikation för att veta om ditt recept är för progressiva är en PAL-anteckning som är skriven på receptet. Endast en ADD betyder att tillägget för vänster och höger öga är detsamma. Observera att vi behandlar minst +1,00 och högst +3,50 för tilläggsstyrkor.

  Ögonläkare utelämnar ibland decimaltecknet på sfären, cylindern och additionen. Till exempel -25 eller +175, det betyder -0,25 och +1,75. Mycket viktigt är att du är mycket uppmärksam på plus- och minustecken eftersom detta kommer att påverka linsen i hög grad. Om det är något på receptet som du inte känner till, vänligen kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig gärna.

 • Jag är osäker på hur jag ska ange mitt recept på nätet. Kan jag skicka det till dig i stället?

  Självklart! Du kan skicka en kopia till oss via e-post eller ladda upp den på vår webbplats på sidan för linsrecept. När du skickar ditt recept till oss ska du ange ditt namn, din e-postadress och ditt ordernummer så att vi kan matcha receptet med rätt kund- eller orderregister.

 • Jag har ett recept med prismakorrigering. Kan du fylla i det?

  Ja, vi kan fylla ut recept med prismor (vilket indikeras av ordet base"

 • Kan jag beställa bågar utan receptbelagda linser?

  Definitivt! När du har valt de ramar du vill ha kan du fortsätta till kassan som vanligt. Om du köper optiska glasögon får du välja om du vill köpa glasögonen med icke-receptbelagda linser. Vi fyller då dina glasögonbågar med högkvalitativa linser som har en antireklingsbeläggning. Om du köper solglasögon kan du välja receptbelagda eller receptfria glasögon genom att välja rätt alternativ när du lägger ramarna i din varukorg från produktsidan.Jag har ett starkt recept - kan ni fylla det? Vad händer om jag har astigmatism?Vi kan fylla i ett stort antal recept för enkel syn, inklusive recept med astigmatism. Vi har dock vissa begränsningar.

  Solglasögon på recept För beställningar av solglasögon kan vi fylla recept med ett kombinerat SPH- och CYL-värde på upp till -5,00.

 • Hur beställer jag glasögon utan recept?

  Det är superenkelt att beställa receptfria glasögon från Eyecedar.

  När du har klickat på knappen Välj linser väljer du Non-Prescription i listan Prescription Type. Under beställningsprocessen kan du omvandla dem till blåblockerande linser, fotokromiska linser, snygga transparenta linser osv.

 • Vad händer om jag har en astigmatism?

  De flesta människor har en astigmatism. Om du har en astigmatism på ditt recept kan vi tillverka glasögon som korrigerar den.

 • Erbjuder ni progressiva linser?

  Ja! Om du har ADD eller NV-ADD på ditt recept kan du få progressiva glasögon utan foder.

 • Kan du fylla ut recept med prismakorrigeringar?

  Ja, vi kan endast fylla ut recept med prismakorrigering i enkelsynslinser. Du anger värdena för varje öga i steg 1 i beställningsprocessen enligt det recept som din läkare har gett dig. När du fyllt i sfär- (SPH), cylinder- (CYL) och axelnummer för varje öga klickar du på Ja" under Prismvärden. Du väljer sedan dina horisontella (för Base In/Base Out) och vertikala (för Base Up/Base Down) värden i dioptrier och anger riktningen för varje värde på din ordination för varje öga."

 • Betalning
 • Vilka betalningsformer accepterar ni?

  VISA, MasterCard, American Express, Discover, PayPal Express, presentkort och lokala betalningsmetoder.

 • Är betalningssidan säker?

  Ja. Vi använder SSL-teknik (Secure Sockets Layer) enligt branschstandard för att kryptera potentiellt känslig information som ditt namn, din adress och annan kritiskt känslig information som dina kreditkortsuppgifter under kassan. Information som överförs mellan din dator och vår webbplats kan inte läsas om någon annan skulle avlyssna den.American Silicon Valley Stripe Integrated Payment System har tillförlitlig krypterad betalningsteknik. Oavsett om det är ett kreditkort eller en lokal betalningsmetod kommer din informationssäkerhet att garanteras.

 • Försändelse
 • Hur mycket kostar frakten?

  .
  U.S. Canada Australia & New Zealand European Union International
  Standardleverans (USPS) Beräknad Leverans: 8-10 Dagar 59.00€ £49.90 $95.90 $79.90 659.90kr
  Express Shipping (DHL/UPS/FedEx) Estimated Delivery: 5-7 59.00€ £49.90 $95.90 $79.90 659.90kr
  Expressleverans (DHL/UPS/FedEx) Beräknad Leverans: 4-6 Dagar 59.00€ £49.90 $95.90 $79.90 659.90kr
  Standardleverans Beräknad Leverans: 10-15 Dagar 3.99€ £49.90 $95.90 $79.90 659.90kr
 • När kan jag förvänta mig att få mina glasögon?

  USA.

  Standardleverans (USPS) Beräknad Leverans: 8-10 Dagar

  Expressleverans (DHL/UPS/FedEx) Beräknad Leverans: 5-7 Dagar

  Kanada

  Standardleverans (USPS) Beräknad Leverans: 8-10 Dagar

  Expressleverans (DHL/UPS/FedEx) Beräknad Leverans: 5-7 Dagar

  Australien och Nya Zeeland

  Standardleverans (USPS) Beräknad Leverans: 8-10 Dagar

  Expressleverans (DHL/UPS/FedEx) Beräknad Leverans: 4-6 Dagar

  Europa

  Standardleverans Beräknad Leverans: 8-10 Dagar

  Expressleverans (DHL/UPS/FedEx) Beräknad Leverans: 4-6 Dagar

  Internationellt

  Standardleverans Beräknad Leverans: 10-15 Dagar

 • Hur spårar jag mitt paket?

  Du kommer att få ett e-postmeddelande med en bekräftelse på att du har skickat varan, som innehåller ett spårningsnummer och en spårningslänk för din specifika avsändare. Dessutom kan du spåra ditt paket direkt på:

  UPS

  DHL

  FedEx

 • När har jag rätt till fri frakt?

  Du får fri frakt när ditt beställningsbelopp överstiger följande priser.

  USD EUR GBP AUD CAD SEK PLN CHF DKK NOK
  $59.00 59.00€ £49.90 $95.90 $79.90 659.90kr 295.90zł CHF59.00 399.90kr 619.90kr
 • Jag har just gjort flera beställningar. Kan jag betala en enda fraktkostnad?

  Om du gör flera beställningar och kontaktar oss inom 24 timmar kan vi kombinera dem till en fraktkostnad och återbetala de andra fraktkostnaderna. Meddela oss detta genom att ange en anteckning i beställningen med hänvisning till de tidigare beställningsnumren eller genom att kontakta kundtjänst. Beställningarna kan skickas tillsammans eller separat.

 • Hur hanterar ni leveransförseningar?

  Ibland uppstår förseningar i leveransen av olika anledningar. Vi påminner dig vänligen om att ange din adress korrekt med korrekta bokstäver, mellanslag och skiljetecken. Om du vill att din beställning ska skickas till en företagsadress, glöm inte att skriva företagsnamnet som en integrerad del av din leveransadress. Om leveransfördröjning uppstår, vänligen kontakta oss eller kurirföretaget för att få den senaste statusen.

 • Kommer jag att debiteras för någon extra betalning för produkter och fraktkostnader?

  En viss importtull kan tillkomma i vissa länder. Vi är ledsna för att vi inte kan ta på oss dina importtullar. Tull (eller tullar) fastställs av destinationslandets tullmyndigheter. Vänligen kontakta den lokala tullen för att få ett specifikt belopp.

 • Återge
 • Vad är er returpolicy?

  Du har trettio (30) dagar på dig från det datum du får glasögonen att ringa oss eller skicka ett e-postmeddelande för en returbegäran om du vill returnera dem av någon anledning. Om du gjorde ett misstag under beställningen, eller om du bara inte gillar glasögonen, kan du returnera dem för en engångskredit på 100 % (exklusive frakt) eller för en återbetalning på 50 % (exklusive frakt) till kredit- eller betalkortet eller PayPal-kontot.

 • Har du en garanti?

  Vi ersätter trasiga ramar utan kostnad under den tvååriga garantiperioden.

  Om du anser att det finns ett tillverkningsfel kan du returnera glasögonen för inspektion inom 30-dagars garantiperioden. Om vår inspektion visar att glasögonen har tillverkats felaktigt kommer vi att göra om dem åt dig utan kostnad. Linser Fel i antireflexbeläggningen (AR) och fotokroma filmer garanteras i ett ett år från mottagningsdatumet. Garantin täcker inte normalt slitage på bågar, linser eller beläggningar.

  Vi tror att du kommer att gilla våra produkter. Om du av någon anledning inte är helt nöjd med glasögonens kvalitet kan du enkelt få garantiservice utan problem.

 • Jag har fått mina glasögon, men vill returnera dem. Hur kan jag göra det?

  Följ stegen nedan:

  1. Kontakta vår kundtjänst för att godkänna returen.

  2. Alla returer måste returneras i oanvänt, ursprungligt skick, i originalfodralet och inkludera ett glasögonfodral och en rengöringsduk för linser.

  3. Förpack dina glasögon på ett säkert sätt och se till att ange ditt namn, dina kontaktuppgifter, beställningsnummer och varför du returnerar glasögonen.

  4. We recommend shipping your return by a traceable method.

  5. När vi har mottagit din retur kommer vi att behandla återbetalningen inom 5 arbetsdagar. Din återbetalning kommer att krediteras tillbaka till din ursprungliga betalningsmetod.

  6. När din återbetalning har behandlats tar det 7 till 10 arbetsdagar för din bank att behandla krediten och föra in den på ditt konto.

 • Presentkort
 • Säljer ni presentkort?

  Ja! Du kan köpa ett presentkort till vem du vill, även till dig själv.

 • Hur använder jag mitt presentkort?

  Du tillämpar den på beställningen under kassan. Innan du väljer din betalningsmetod klickar du på rutan bredvid Använd mina presentkort". Ange numret på presentkortet och klicka på Tillämpa. Så enkelt är det!"

 • Skickar du fysiska presentkort?

  Nej, det är ett elektroniskt presentkort som skickas till mottagarens e-postadress som anges i beställningsformuläret.

 • Vad händer om jag vill ge presentkortet själv?

  Det är enkelt! Ange bara ditt eget namn och din egen e-postadress i fälten Recipient Name och Recipient Email. Presentkortets nummer kommer att skickas till din e-postadress.

 • Hur kontrollerar jag saldot på mitt presentkort?

  Logga in på ditt konto och klicka på Presentkort under Belöningspoäng i den vänstra navigationen.Ange presentkortskoden och klicka på Kontrollera status och saldo. Det belopp som finns kvar på kortet visas. OBS: Presentkortets nummer kommer att krypteras för din säkerhet.

 • Butikspoäng
 • Hur använder jag min butikskredit?

  Den tillämpas på ditt Eyecedar-konto, så du behöver bara välja det på betalningssidan.

 • Hur får man poäng?

  Poäng kan erhållas genom registrering av medlemmar, social delning, produktbeställningar, kundrecensioner och andra metoder.

 • Hur mycket är mina poäng värda?

  100 poäng kan bytas mot en dollar,